“Επιστρέφω ασφαλής” – Τα ενημερωτικά φυλλάδια της Τροχαίας Χανίων στους μαθητές

15.00

Ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής μοίρασε στους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και στους γονείς τους το τμήμα τροχαίας Χανίων, στο 15ο Δημοτικό σχολείο. Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το προσωπικό της τροχαίας στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει γονείς και μαθητές σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας κατά τη μετακίνησης τους από και προς τις σχολικές μονάδες.

Το σύνθημα στα ενημερωτικά φυλλάδια ήταν «επιστρέφω ασφαλής», με χρήσιμες συμβουλές όπως της προσοχής στη διάσχιση του δρόμου μόνο από τις διαβάσεις πεζών κοιτάζοντας πάντα δεξιά και αριστερά, ενώ όσοι μαθητές κινούνται με μέσο μεταφοράς πάντα πρέπει να φορούν τη ζώνη ασφαλείας στα αυτοκίνητα και το προστατευτικό κράνος στα δίκυκλα.

Στους γονείς προτείνεται η αναζήτηση της πιο ασφαλούς διαδρομής που πρέπει να ακολουθήσει το παιδί από και προς το σχολείο, καθώς η πιο σύντομη διαδρομή δεν είναι απαραίτητα και η πιο ακίνδυνη. Το παιδί πρέπει πάντα να σταματά στην άκρη του πεζοδρομίου και με την καθοδήγηση του γονέα να μπορεί να αντιλαμβάνεται πότε πραγματικά είναι μακριά του ή κοντά του ένα όχημα πριν περάσει τον δρόμο.

Το αρχηγείο της αστυνομίας καλεί τους γονείς να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς σε περίπτωση που αντιληφθούν φθορές στο οδόστρωμα η ελλιπή οδικά σήματα.