Σχεδόν 10 μέρες θα μείνει χωρίς πλοίο η Γαύδος – Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός

17.57

Σχεδόν 10 μέρες θα μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση η Γαύδος μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ώστε να προκύψει ο ανάδοχος που θα αναλάβει για τον χειμώνα την ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τα νότια των Χανίων.

Την περασμένη Τετάρτη οι αρμόδιοι φορείς παρουσία και του προέδρου της ΑΝΕΝΔΥΚ συναντήθηκαν στο Υπουργείο στην Αθήνα ώστε να βρεθεί η λύση μετά τη λήξη των συμβάσεων από Παλιόχωρα και Σφακιά στα τέλη του Οκτώβρη.

Ο διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα και η προθεσμία για την κατάθεση των προσφορών από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες λήγει τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Το δρομολόγιο θα είναι ένα μόνο από Σφακιά, πιθανότατα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Το πλοίο Σαμαριά έχει ήδη πάει στο Πέραμα για την ετήσια επιθεώρηση του από νηογνώμονες και αναμένεται να επιστρέψει στα τέλη του χρόνου. Αυτό σημαίνει ότι το δρομολόγιο θα εκτελείται από το Δασκαλογιάννης, με τον πρόεδρο να σημειώνει ότι η συγκεκριμένη γραμμή δεν είναι μια εύκολη υπόθεση καθώς χρειάζονται υποδομές και άλλες εταιρείες δε δηλώνουν καν ενδιαφέρον.

Τέλος ο κ. Μπουρνάζος τονίζει πως η ΑΝΕΝΔΥΚ δραστηριοποιείται 40 χρόνια στη Γαύδο και όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει τους κατοίκους του νησιού.