Σε ακατάλληλο χώρο το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων – Έπεσε η πόρτα – Μάθημα με παραβάν

16.58

Η  προειδοποίηση του διευθυντή του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χανίων για ακατάλληλες αλλά και επικίνδυνες υποδομές για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε, αφού την περασμένη Παρασκευή μία δασκάλα πήγε να ανοίξει την πόρτα για να αεριστεί η τάξη και εκείνη κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι σε κομματάκια. Ευτυχώς που δε βρισκόταν κάποιος από πίσω. Ο κ. Χαμηλάκης είχε στείλει έγγραφο για αλλαγή των κουφωμάτων στον Δήμο Χανίων από τον περασμένο Μάιο.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δεσμεύτηκαν για την άμεση αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων του ορόφου.

Για πολλοστή φορά ο Δημήτρης Χαμηλάκης, σημειώνει ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι σε αριθμό ακριβώς όπως χρειάζεται για τους 29 μαθητές αλλά το κτήριο απέχει από τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου, αφού η ψυχολόγος και οι νοσηλεύτριες κάνουν μάθημα στα παιδιά στους διαδρόμους με παραβάν.

Ακόμα και οι τουαλέτες δεν είναι για ΑμΕΑ ενώ ο χώρος ηρεμίας για ένα παιδί με αυτισμό σε κρίση είναι μέσα σε τάξη με αυτοσχέδια κατασκευή των εκπαιδευτικών.

Οριστική λύση αναμένεται να δοθεί με την κατασκευή νέου σχολείου στον Βλητέ, όπως έχει δεσμευτεί ο Δήμος, όμως μέχρι τότε το κτήριο δε μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αφού οι χώροι δεν επαρκούν.