Συνελήφθη ο εμπρηστής του Σφηναριού. Έκαψε 200 στρέμματα

09.31

Στη σύλληψη ενός 60χρονου προχώρησαν οι αρχές με την κατηγορία ότι εκείνος είναι ο υπάιτιος της φωτιάς που ξέσπασε στο Σηνάρι Κισάμου στα Χανιά και λίγο έλειψε να κάνει στάχτη οικίες αλλά και πολύ μεγαλύτες εκτάσεις λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων.

 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κισάμου, Θοδωρή Σταθάκη, οποίος μίλησε στην εκπομπή Καλημέρα στις 7,  ο συλληφθείς, είναι κάτοικος του Σφηναρίου και από τα στοιχεία το ανακριτικό της πυροσβεστικής κατέληξε στο πρόσωπο του.

 

Η φωτιά στο Σφηνάρι, χτες το βράδυ τέθηκε υπό έλεγχο, έχοντας κάψει συνολικά 200 στρέμματα, από αυτά 170 δασική και 30 αγροτική έκταση.

 

Να θυμίσουμε ότι χτες στην πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε πολλές εστίες, έσπευσαν 37 Πυροσβεστες με 15 οχήματα, εθελοντές αλλά και κάτοικοι της περιοχής. Όλη τη νύχτα πυροσβέστες ήταν σε επιφυλακή με το φόβο τυχόν αναζωπύρωσης.

 

Το Δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής

Στο δόκανο των Ανακριτικών Αρχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, έπεσε άνδρας 67 ετών που ομολόγησε την πράξη του, ως ο υπεύθυνος για την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στης 22/3/2016,και αποτέφρωσε πάνω από 200 στρέμματα στην περιοχή του χωριού Σφινάρι του Δήμου Κισσάμου.
Ο εν λόγω δράστης συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, ι, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του κρατήθει και οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Χανίων.