ΒΙΝΤΕΟ: Έρχεται η πλήρης εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο…

13.07

 
Την πλήρη εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης -ομόφυλων ή ετερόφυλων ζευγαριών- με τον γάμο, αναγνωρίζοντας τα ίδιαδικαιώματα στον εργασιακό χώρο, προβλέπει μεταξύ άλλων το νέο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή.
 
Το νομοθετικό αυτό πλαίσιο υψώνει ασπίδα προστασίας για χιλιάδες ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω θρησκευτικών αντιλήψεων ή σεξουαλικού προσανατολισμού και μάλιστα προβλέπει φυλάκιση και αυστηρά πρόστιμα σε όσους κάνουν διακρίσεις.

 
«Φρένο» στις διακρίσεις που γίνονται για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα σεξουαλικού προσανατολισμού, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στον χώρο της εργασίας και όχι μόνο.
 
Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην βουλή προβλέπει την απόλυτη εξομοίωση του συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο, είτε πρόκειται για ομόφυλα είτε για ετερόφυλα ζευγάρια. Εξέλιξη, που κάποιοι εξακολουθούν να βλέπουν με στραβή ματιά.
 
Οι νέες ρυθμίσεις που οδηγούν σε καθολική εξίσωση του συμφώνου συμβίωσης με τον γάμο, αναγνωρίζουν ουσιαστικά τα ίδια δικαιώματα και άρα οι σύζυγοι μπορούν να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα και άλλα.
 
Το σύμφωνο συμβίωσης πάντως, κερδίζει συνεχώς έδαφος στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση και στην Κρήτη με τον νομό Ηρακλείου να κρατά τα σκήπτρα.
 
Στα Χανιά μάλιστα υπεγράφη πριν από λίγες ημέρες το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ δύο γυναικών, 40 ετών, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν δύο άνδρες ενώθηκαν με τα ίδια δεσμά στον δήμο Πλατανιά.
 
Και ενώ το σύμφωνο συμβίωσης που είναι ένα συμβόλαιο που υπογράφουν δύο άνθρωποι, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ένας πολύ οικονομικός γάμος, εντούτοις η εκκλησία δηλώνει κάθετα αντίθετη με αυτή την μορφή του γάμου.
 
Στο πολυνομοσχέδιο πάντως προβλέπεται ότι όποιος μεταχειρίζεται δυσμενώς τον άλλον κάνοντας διακρίσεις θα απειλείται με φυλάκιση από 6 μηνών έως 3 ετών και με χρηματική ποινή από 1.000 έως και 5.000 ευρώ.