Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων γιόρτασε με την πυρηνική σύντηξη την Ημέρα Περιβ/κης Υγείας

16.51

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβαλλοντικής Υγείας και στο πλαίσιο αυτό οι μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Χανίων επέλεξαν να τη γιορτάσουν ενημερώνοντας με μια φωτογραφική έκθεση τους επισκέπτες για την προστασία του πλανήτη μέσω της πυρηνικής σύντηξης. Δηλαδή της μορφής ενέργειας που δεν αφήνει αποτύπωμα σε άνθρακα , ραδιενεργά απόβλητα και δεν έχει κόστος.

Οι μαθητές δεν παρακολούθησαν απλά το μάθημα της Φυσικής στο σχολείο τους αλλά επισκέφτηκαν και το Ινστιτούτο Φάσματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ στο Ρέθυμνο και παρακολούθησαν από τους ερευνητές το πως γίνεται στην πράξη η πυρηνική σύντηξη για να παραχθεί ενέργεια, μένοντας ενθουσιασμένοι από τα πειράματα και τον εξοπλισμό και τραβώντας τις φωτογραφίες για την έκθεση τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το μέλλον της εξοικονόμησης ενέργειας είναι η πυρηνική σύντηξη, ωστόσο η διαδικασία παραγωγής της απέχει ακόμα από το εργαστήριο στο εργοστάσιο, ωστόσο δεν αποκλείεται στην Ευρώπη τις επόμενες δύο με τρεις δεκαετίες να γίνουν τα πρώτα βήματα.

Στη γιορτή του περιβάλλοντος συμμετείχαν και μαθητές της χορωδίας του 1ου Γυμνασίου οι οποίοι τραγούδησαν για τη συγκεκριμένη δράση.